Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond ontbijt dat past binnen een keto dieet? Zoek dan niet verder! Dit recept voor chaffles is precies wat je nodig hebt.
Makkelijke keto ontbijtwafels
Chaffles zijn een soort wafels gemaakt van kaas en eieren. Ze zijn super makkelijk te maken en bevatten weinig koolhydraten, waardoor ze perfect zijn voor mensen die een keto dieet volgen. Dit recept bevat ook amandelmeel, wat een geweldige vervanger is voor gewone bloem omdat het weinig koolhydraten bevat en rijk is aan vezels.
Om dit heerlijke gerecht te maken, begin je met het voorverwarmen van je wafelijzer. Breek vervolgens een ei in een kom en klop het goed op. Voeg het amandelmeel toe en meng opnieuw. Roer vervolgens de geraspte kaas erdoor tot alles goed gemengd is.
Zo klaar
Vet je wafelijzer in met kokosolie of roomboter en strooi een kwart van de extra kaas direct op de bakplaat. Giet de helft van het mengsel erin en bestrooi met nog een kwart van de extra kaas. Sluit het deksel en bak 2-3 minuten of totdat de automatische timer afgaat. Herhaal dit voor de tweede wafel.
Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken voor dit recept, zoals mozzarella of cheddar. Mozzarella is perfect als je de keto ontbijtwafels als traditionele wafels wilt eten, terwijl cheddar ze wat hartiger maakt. Je kunt ook verschillende smaakmakers toevoegen aan het beslag, zoals vanille-extract, kaneel, pompoenkruiden, cacaopoeder of suikervrije chocoladeschilfers.
Brood vervanger
Deze heerlijke keto ontbijtwafels zijn perfect als ontbijt of snack en kunnen zelfs worden gebruikt om brood te vervangen. Ze zijn ook in te vriezen en kunnen worden opgewarmd in je broodrooster of in een hete koekenpan. Geniet ervan!
Keukengerei
- 1 kom
- 1 garde
- 1 mini wafelijzer
- 1 kwastje om het wafelijzer in te vetten
Ingrediënten
- 1 ei medium of groot
- 60 gr kaas geraspt, ik hou van mozzarella
- 1 el amandelmeel ca 8 gram
- 20 gr kaas geraspt, extra, voor de knapperigheid
- 1 el kokosolie of roomboter, om je wafelijzer in te vetten
Bereidingswijze
- Verwarm je wafelijzer voor. Een rond mini wafelijzer zoals bijvoorbeeld de Dash is het beste – daarin zou je met deze hoeveelheid beslag 2 kleine wafels moeten kunnen maken.
- Breek je ei in een kom en klop tot het goed is opgeklopt. Voeg het amandelmeel toe en meng opnieuw. Roer vervolgens de kaas erdoor tot alles goed gemengd is.1 ei, 60 gr kaas, 1 el amandelmeel
- Vet je wafelijzer in met kokosolie of roomboter en strooi een kwart van de extra kaas direct op de bakplaat. Giet de helft van het mengsel erin en bestrooi met nog een kwart van de extra kaas; sluit het deksel en bak 2-3 minuten of totdat de automatische timer afgaat. Herhaal dit voor de tweede wafel.1 el kokosolie, 20 gr kaas
Plaats een reactie