Ontdek hoe je in slechts enkele minuten heerlijk krokante keto ontbijtwafels (chaffles) kunt maken met slechts 3 ingrediënten: ei, amandelmeel en mozzarella. Een snelle en gemakkelijke optie voor een gezond en lekker ontbijt of tussendoortje!
1elkokosolie of roomboter, om je wafelijzer in te vetten
Instructies
Verwarm je wafelijzer voor. Een rond mini wafelijzer zoals bijvoorbeeld de Dash is het beste - daarin zou je met deze hoeveelheid beslag 2 kleine wafels moeten kunnen maken.
Breek je ei in een kom en klop tot het goed is opgeklopt. Voeg het amandelmeel toe en meng opnieuw. Roer vervolgens de kaas erdoor tot alles goed gemengd is.
1 ei, 60 gr kaas, 1 el amandelmeel
Vet je wafelijzer in met kokosolie of roomboter en strooi een kwart van de extra kaas direct op de bakplaat. Giet de helft van het mengsel erin en bestrooi met nog een kwart van de extra kaas; sluit het deksel en bak 2-3 minuten of totdat de automatische timer afgaat. Herhaal dit voor de tweede wafel.
1 el kokosolie, 20 gr kaas
Notities
Geraspte mozzarella of cheddar werkt goed voor dit recept. Als je ze als traditionele wafel eet, raad ik mozzarella aan. Probeer cheddar om ze wat hartiger te maken.Wil je het amandelmeel verwisselen voor kokosmeel? Gebruik dan theelepels in plaats van eetlepels. Verminder in principe de gebruikte hoeveelheid tot 1/3.Hier zijn een paar toevoegingen die je zou kunnen overwegen om je wafels op smaak te brengen: vanille-extract, kaneel, pompoenkruiden, cacaopoeder, suikervrije chocoladeschilfers, bessen of een koolhydraatarme zoetstof.De chaffles zijn in te vriezen en kunnen worden opgewarmd in je broodrooster of in een hete koekenpan.PS Chaffles kunnen ook gebruikt worden om brood te vervangen. Elders op onze website vind je het Wonder Bread Chaffle recept, als je liever iets zachts (maar gezonds!) hebt dat net als wit brood smaakt!