Een heerlijke en gezonde maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze kaas frittata met ui, courgette, tomaten en paprika is snel en gemakkelijk te bereiden en zit boordevol smaak. Met slechts 10 minuten voorbereidingstijd en 15 minuten kooktijd, is dit gerecht perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd.
Voedzame kaas frittata
Deze kaas frittata is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Met 14.8 gram vetten, 9.54 gram koolhydraten en 19.3 gram eiwitten per portie, biedt dit gerecht een goede balans van macronutriënten. De Glycemische Lading van 1.77 maakt het ook een geschikte keuze voor mensen die hun bloedsuikerspiegel onder controle willen houden.
Eenvoudig
Het bereiden van deze frittata is eenvoudig. Begin met het verwarmen van een koekenpan van 25 centimeter doorsnee op middelhoog vuur en smelt wat roomboter of kokosolie in de pan. Voeg de ui, paprika en courgette toe en laat ze 2 tot 3 minuten smoren tot ze lichtbruin zijn. Voeg vervolgens de tomaten, basilicum en zwarte peper toe en roer alles goed door. Laat het mengsel nog 2 tot 3 minuten doorwarmen om alle smaken goed te laten mengen.
Hoe je kaas frittata maakt
Zet ondertussen de grill aan. Meng in een blender of mixer de eieren, cottage cheese en melk tot een glad mengsel. Giet dit eimengsel over de groenten in de pan en doe een deksel op de pan. Laat de frittata op middelhoog vuur garen tot de onderkant gaar is en de bovenkant nog een beetje vochtig. Zet vervolgens de pan zonder deksel 2 tot 3 minuten onder de grill om ook de bovenkant te laten drogen.
Bestrooi tenslotte de frittata met geraspte mozzarella en zet hem weer onder de grill tot de kaas gesmolten is. Serveer direct en geniet van deze heerlijke kaas frittata met groenten!
Gezond
Met slechts 257.4 kcal per portie is deze frittata een gezonde keuze voor iedereen die op zoek is naar een smakelijke en voedzame maaltijd. Het recept is geschikt voor 2 personen, dus je kunt het gemakkelijk verdubbelen of halveren afhankelijk van het aantal eters.
Ingrediënten
- 2 tl roomboter
- 60 g ui fijngesnipperd
- 60 g courgette in stukjes gesneden
- 2 stuks Italiaanse tomaten klein, in dobbelsteentjes
- 75 g paprika rood, in stukjes gesneden
- 2 stuks eieren
- 1 el basilicum fijngehakt vers
- 1 snufje zwarte peper versgemalen
- 125 g cottage cheese
- 60 ml melk gekookt
- 20 g mozzarella geraspt
Bereidingswijze
- Vet een koekenpan van 25 centimeter doorsnee in met wat roomboter of kokosolie, en laat hem op middelhoog vuur warm worden. Smelt de rest van de roomboter/kokosolie in de pan. Doe de ui, paprika en courgette in de pan, en laat circa 2 tot 3 smoren tot ze lichtbruin zijn.2 tl roomboter, 60 g courgette, 75 g paprika, 60 g ui
- Voeg de tomaten, basilicum en zwarte peper toe en roer alles goed door. Laat dit mengsel nog 2 tot 3 minuten doorwarmen, tot alle smaken zich goed met elkaar hebben vermengd. Neem de pan van het vuur.2 stuks Italiaanse tomaten, 1 el basilicum, 1 snufje zwarte peper
- Zet de grill aan. Doe eieren, cottage cheese en melk in een blender of mixer en meng alles goed door elkaar. Giet dit eimengsel over de groenten. Doe een deksel op de pan en zet hem weer op middelhoog vuur tot de onderkant van de frittata gaar is, maar de bovenkant nog een beetje vochtig. Zet deze pan zonder deksel 2 tot 3 minuten onder de grill, tot ook de bovenkant droog is. Bestrooi de frittata met mozzarella en zet hem dan weer onder de grill tot de kaas helemaal gesmolten is.2 stuks eieren, 125 g cottage cheese, 60 ml melk, 20 g mozzarella
Plaats een reactie