Maak een heerlijke kaas frittata met ui, courgette, tomaten en paprika. Gebruik roomboter of kokosolie, eieren, basilicum, cottage cheese en geraspte mozzarella voor een heerlijke smaak. Ontdek het recept nu!
Vet een koekenpan van 25 centimeter doorsnee in met wat roomboter of kokosolie, en laat hem op middelhoog vuur warm worden. Smelt de rest van de roomboter/kokosolie in de pan. Doe de ui, paprika en courgette in de pan, en laat circa 2 tot 3 smoren tot ze lichtbruin zijn.
2 tl roomboter, 60 g courgette, 75 g paprika, 60 g ui
Voeg de tomaten, basilicum en zwarte peper toe en roer alles goed door. Laat dit mengsel nog 2 tot 3 minuten doorwarmen, tot alle smaken zich goed met elkaar hebben vermengd. Neem de pan van het vuur.
Zet de grill aan. Doe eieren, cottage cheese en melk in een blender of mixer en meng alles goed door elkaar. Giet dit eimengsel over de groenten. Doe een deksel op de pan en zet hem weer op middelhoog vuur tot de onderkant van de frittata gaar is, maar de bovenkant nog een beetje vochtig. Zet deze pan zonder deksel 2 tot 3 minuten onder de grill, tot ook de bovenkant droog is. Bestrooi de frittata met mozzarella en zet hem dan weer onder de grill tot de kaas helemaal gesmolten is.
2 stuks eieren, 125 g cottage cheese, 60 ml melk, 20 g mozzarella