Geniet van Keto Gevulde Aubergines met Rundergehakt: een smakelijk, koolhydraatarm gerecht boordevol smaak en voedingsstoffen. Perfect voor een gezonde levensstijl!
2auberginegehalveerd, uitgehold, vruchtvlees in dobbelsteentjes
1courgettein dobbelsteentjes
300grundergehakt
100guigesnipperd
2teentjesknoflookof meer, hoeveelheid naar smaak
2tloreganogedroogd, of Italiaanse kruidenmix
2tlpaprika poeder
zout en peper
50gkokosolieom in te bakken, roomboter kan ook
Instructies
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit, zodat er ruimte ontstaat voor de vulling. Bewaar het vruchtvlees van de aubergines voor later gebruik.
2 aubergine
3. Verhit de kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en het rundergehakt toe en bak tot het gehakt bruin is.
300 g rundergehakt, 100 g ui, 2 teentjes knoflook, 50 g kokosolie
4. Voeg het vruchtvlees van de aubergines toe aan het gehaktmengsel. Snijd ook de courgette in kleine blokjes en voeg deze toe. Bak alles samen tot de groenten zacht zijn.
2 aubergine, 1 courgette
5. Breng het gehaktmengsel op smaak met kruiden, zout en peper. Voeg eventueel extra groenten toe naar keuze, zoals paprika, champignons of tomaten.
2 tl oregano, 2 tl paprika poeder, zout en peper
6. Vul de uitgeholde aubergines met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de aubergines zacht zijn en de vulling goed gaar is.
7. Serveer de gevulde aubergines warm. Je kunt het gerecht eventueel garneren met verse kruiden zoals peterselie of basilicum.