Een licht aangepaste versie van de keto wafeltjes van Rein. Je kan ze als “stroop”wafel eten als je er 2 op elkaar plakt met wat keto geschikte vulling. Nocilla (AH heeft dit) heeft bv suikervrije hazelnootpasta. Of je gebruikt de Sukrin Gold of Dark syrup, gemaakt van erythritol. Erg voedzaam en lekker!
3 beslagkommen voor vetten, droge ingrediënten en eieren
1 koffiemolen voor het malen van je zaden
Ingrediënten
3ellijnzaadin de koffiemolen gemalen
3elamandelmeel
3elerythritol
3elchiazaadgemalen
2,5elpompoenpittengemalen
1,5tlmoringapoeder
1elkaneelCeylon
0,5elspeculaaskruiden
40gramroomboter
1,5elkokosolie
2stukseierengrote of 3 kleine
zoutnaar smaak, een draai aan de molen
Instructies
Vetstoffen mengen
40 gram roomboter, 1,5 el kokosolie
3 kleine- of 2 grote eieren toevoegen, plus een draai van de Himalaya zoutmolen.
2 stuks eieren, zout
Alles goed mengen met de droge ingrediënten.
3 el lijnzaad, 3 el erythritol, 3 el chiazaad, 2,5 el pompoenpitten, 1,5 tl moringapoeder, 1 el kaneel, 0,5 el speculaaskruiden, 3 el amandelmeel
Bolletjes maken met een koffielepel en in stroopwafelijzer afbakken, ongeveer 1 minuut.
Leg de wafel direct op de snijplank en steek er (eventueel) een cirkel uit met ronde steker of een groot glas met een diameter van ca 10 cm. Herhaal dit tot het deeg op is.
Notities
Inpakken met krimpfolie en in de diepvries bewaren: Lijnzaad bevat veel Omega 3 en dat is erg gevoelig voor oxidatie!