Maak deze keto pasta (eivrij) in enkele minuten met dit eenvoudige recept. Met slechts drie ingrediënten kun je een heerlijke en gezonde pasta maken die perfect past in een koolhydraatarm of keto-dieet. Serveer het in een warme saus of gebruik het in een pasta-salade. Bewaar het eenvoudig in de vriezer voor later gebruik.
Meng alle drie de ingrediënten in een magnetronbestendige kom. Zorg ervoor dat de kaas bedekt is met de psylliumvezels en xanthaangom. Kneed dit tot een bal.
170 gram mozzarella, 0,5 el psylliumvezels, 0,5 tl xanthaangom
Magnetron het kaasdeeg gedurende 1 minuut. Haal het uit de magnetron om snel te roeren en zet het vervolgens weer 30 seconden in de magnetron. Kneed het deeg nogmaals tot een bal.
Leg het deeg, terwijl het nog heet is, tussen twee vellen bakpapier. Rol het deeg met een deegroller uit tot een dunne plak. Verwijder de bovenste laag bakpapier. Snijd de keto pasta met een mes, pizzasnijder of pastamachine in elke gewenste dikte of vorm. Als je wilt dat het deeg aan elkaar plakt voor vlinderpasta of ravioli, moet je de pasta vormen terwijl deze nog warm is, anders plakt de pasta niet aan elkaar.
HOE DEZE KETO-PASTA TE GEBRUIKENServeer de pasta in een warme saus of ( bijvoorbeeld om de pasta in een pasta-salade te gebruiken) blancheer de pasta snel 1-2 SECONDEN in kokend water voordat je hem afspoelt in koud water. Er zitten geen rauwe ingrediënten in de pasta, dus het hoeft niet gekookt te worden, alleen opgewarmd.
HOE BEWAAR JE KETO PASTAOm de pasta te bewaren, vries je deze in en bewaar je deze in een luchtdichte verpakking in de koelkast of vriezer. In de koelkast is de pasta maximaal een week houdbaar. Pasta die in de vriezer wordt bewaard, is 1 tot 2 maanden houdbaar.
Notities
Je moet pasta gemaakt van tarwe vermijden als je een koolhydraatarm of keto-dieet volgt. Het aantal koolhydraten voor slechts 140 g pasta kan oplopen tot 44 gram. Dat is meer dan de aanbevolen dagelijkse inname van koolhydraten voor iedereen die een keto-dieet volgt.